Skopové vařené ve šťávě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
majoránka
2 ks cibule
0.5 ks celer
1 lžíce sádlo
1 ks pórek
1 ks mrkev
1 ks petržel
hladká mouka
mletý černý pepř
600 g skopové maso

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit vodu s pepřem, solí, majoránkou, 1 cibulí, česnekem, mrkví, petrželí, celerem a pórem.

  2. Když začne vývar vřít, přidáme maso, přikryjeme a vaříme asi 2 hodiny.

  3. Zvlášť si ze sádla, mouky a malé nastrouhané cibule usmažíme jíšku.

  4. Když je maso měkké, vyjmeme je a nakrájíme na kousky. Do vývaru dáme jíšku, povaříme s částí polévky a vzniklou šťávu propasírujeme na maso.

  5. Skopové vařené ve šťávě podáváme s bramborovou kaší nebo s bramborovými noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!