Skotská játrová nepečená paštika recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
0 lžiček sůl
800 g drůbeží játra
0 ks cibule (menší)
0 lžiček mletý muškátový květ
250 g máslová Rama
0 lžiček pepř zelený mletý
0 cl 40% koňak

Postup přípravy receptu

  1. Drůbeží játra dáme uvařit do horké vody a poté vaříme tak aby po rozříznutí byla po celém řezu šedívá, lehce tuhá a po zmáčknutí znich vyteko trochu růžové štávy (asi 6 min ve vařící vodě). Důležité upozornění: nesmí být někde načervenalá, musí být po celém řezu šedá.

  2. Potom je vyndáme z vody a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

  3. Po vychladnutí dáme asi 150g jater stranou, rozsekáme je nožem na drobné kousíčky a odložíme na konečné použití.

  4. Nyní zbylá játra rozmixujeme tyčovým mixérem s kořením, cibulkou, máslovou Ramu a 0,2 cl 40% koňaku (lze vynechat) na superjemnou pastu.

  5. Tuto pastu přendáme do mísy a nyní do pasty v míse ručně vmícháme uschovaná rozsekaná játra, tím je paštika hotova.

  6. Paštiku nakonec ponecháme asi 3 hodinky vychladnout v chladničce a můžeme podávat namazané na čerstvý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!