Skotská játrová nepečená paštika recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 0 lžiček sůl 800 g drůbeží játra 0 ks cibule (menší) 0 lžiček mletý muškátový květ 250 g máslová Rama 0 lžiček pepř zelený mletý 0 cl 40% koňak
Postup Skotská játrová nepečená paštika recept
Postup přípravy receptu
-
Drůbeží játra dáme uvařit do horké vody a poté vaříme tak aby po rozříznutí byla po celém řezu šedívá, lehce tuhá a po zmáčknutí znich vyteko trochu růžové štávy (asi 6 min ve vařící vodě). Důležité upozornění: nesmí být někde načervenalá, musí být po celém řezu šedá.
Potom je vyndáme z vody a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
Po vychladnutí dáme asi 150g jater stranou, rozsekáme je nožem na drobné kousíčky a odložíme na konečné použití.
Nyní zbylá játra rozmixujeme tyčovým mixérem s kořením, cibulkou, máslovou Ramu a 0,2 cl 40% koňaku (lze vynechat) na superjemnou pastu.
Tuto pastu přendáme do mísy a nyní do pasty v míse ručně vmícháme uschovaná rozsekaná játra, tím je paštika hotova.
Paštiku nakonec ponecháme asi 3 hodinky vychladnout v chladničce a můžeme podávat namazané na čerstvý chléb.