Škvarkové koláčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
5 lžic rum
2 ks žloutek
2 dl mléko
1 kostka kvasnice
0.5 kg hladká mouka
3 dkg mleté škvarky

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka a kvasnic připravíme kvásek, smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

  2. Vykynuté těsto dáme na vál a vyválíme z něj plát asi půl centimetru silný. Vykrajujeme kolečka, která dáváme na plech vyložený pečícím papírem. Škvarkové koláčky necháme na plechu ještě chvíli vykynout.

  3. Škvarkové koláčky upečeme v horké troubě dorůžova a podáváme k vínu jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!