Škvarkové placky s vínem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 1 lžička sůl 1 ks vejce 50 ml mléko 20 g droždí 100 ml bílé víno 300 g polohrubá mouka 1 lžíce polohrubá mouka 30 dkg vepřové škvarky na ozdobu kmín hrubá sůl
Postup Škvarkové placky s vínem recept
Postup přípravy receptu
-
V hrnku připravíme kvásek z mléka, cukru, rozdrobeného droždí a lžíce mouky. V teplém prostředí ho necháme vzejít.
Na vál prosejeme mouku, přidáme škvarky (doporučuji je umlít v mlýnku na maso), žloutek, sůl, vzešlý kvásek a víno. Vypracujeme vláčné těsto a zakryté utěrkou ho necháme nakynout. Potom těsto rozválíme, čtyřikrát přeložíme a opět tence vyválíme.
Kolečkem (skleničkou) vykrajujeme škvarkové placky a vkládáme na plechy vyložené pečícím papírem. Necháme opět cca 15 minut nakynout. Potom na nich tupou stranou nože uděláme mřížku. Potřeme rozmíchaným bílkem a posypeme hrubou solí a kmínem.
Škvarkové placky s vínem vložíme do předem vyhřáté trouby cca na 180 °C a pečeme dozlatova cca 1/2 hodiny.
Škvarkové placky podáváme podle chuti jako slané pohoštění nebo jen tak.