Škvarkové rohlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks žloutek
2 dl mléko
20 g droždí
500 g hladká mouka
250 g tuk na pečení
250 g mleté škvarky

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin kromě škvarků vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na 6 dílů.

  2. Z každého dílu vyválíme placku, kterou rozdělíme na 16 dílků. Ty potřeme škvarky a trochu osolíme. Stočíme od širšího konce k užšímu do rohlíčku. Škvarkové rohlíčky potřeme rozšlehaným, mírně osoleným vejcem, posypeme kmínem a upečeme dozlatova v předehřáté troubě.

  3. Škvarkové rohlíčky podáváme vlažné nebo studené. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!