Skvělé jahodové knedlíky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 100 g máslo máslo strouhanka 2 ks žloutek 30 ks jahody 100 g cukr krupice cukr moučka zakysaná smetana 150 g hrubá mouka hrubá mouka 500 g měkký tvaroh 250 g toastový chléb čerstvá šlehačka
Postup Skvělé jahodové knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Od toastového chleba odkrojíme kůrku (tu dále nepoužíváme) a nastrouháme ho nebo rozmixujeme. Rozmixovaný chléb dáme do mísy a přidáme hrubou mouku, cukr a rozpuštěné máslo, nezapomeneme na tvaroh a žloutky. Všechny suroviny důkladně zpracujeme na vláčné těsto a necháme 30 minut odpočinout
Těsto potom rozdělíme asi na 30 dílků, naplníme jahodou a tvoříme knedlíčky, které obalujeme v mouce. Vaříme je 8 minut ve vroucí vodě
Hotové skvělé jahodové knedlíky posypeme cukrem, polijeme rozpuštěným máslem a dozdobíme ušlehanou šlehačkou nebo zakysanou smetanou. Můžeme sypat i opraženou strouhankou
Skvělé jahodové knedlíky ihned podáváme jako sladký hlavní chod.