Skvělé jahodové knedlíky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

100 g máslo
máslo
strouhanka
2 ks žloutek
30 ks jahody
100 g cukr krupice
cukr moučka
zakysaná smetana
150 g hrubá mouka
hrubá mouka
500 g měkký tvaroh
250 g toastový chléb
čerstvá šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Od toastového chleba odkrojíme kůrku (tu dále nepoužíváme) a nastrouháme ho nebo rozmixujeme. Rozmixovaný chléb dáme do mísy a přidáme hrubou mouku, cukr a rozpuštěné máslo, nezapomeneme na tvaroh a žloutky. Všechny suroviny důkladně zpracujeme na vláčné těsto a necháme 30 minut odpočinout

  2. Těsto potom rozdělíme asi na 30 dílků, naplníme jahodou a tvoříme knedlíčky, které obalujeme v mouce. Vaříme je 8 minut ve vroucí vodě

  3. Hotové skvělé jahodové knedlíky posypeme cukrem, polijeme rozpuštěným máslem a dozdobíme ušlehanou šlehačkou nebo zakysanou smetanou. Můžeme sypat i opraženou strouhankou

  4. Skvělé jahodové knedlíky ihned podáváme jako sladký hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!