Chřest se slaninou a holandskou omáčkou recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 100 g slanina 2 ks vejce 70 g máslo 2 lžíce máslo 1 ks žloutek 1 lžička voda 1 špetka pepř 1 lžička citronová šťáva 200 g zelený chřest
Postup Chřest se slaninou a holandskou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si očistíme zelený chřest, tedy odkrojíme konce a lehce dočistíme škrabkou konce, které zůstaly. Jednotlivé výhonky obalíme plátky slaniny a pár minut opečeme na másle (nejlépe přepuštěném) na pánvi
Mezitím si připravíme zrychlenou verzi holandské omáčky, která je hotová do půl minuty. Dáme si rozehřát máslo do rendlíku, mezitím si nachystáme do nádoby s ponorným mixérem čerstvý žloutek s citronovou šťávou a vodou, špetkou soli a pepře. Začneme mixovat a po troškách přilévat horké máslo, které by mělo mít 100 stupňů
Chřest se slaninou a holandskou omáčkou servírujeme společně na talíři, případně ještě dochutíme solí a pepřem.