Chřest se slaninou a holandskou omáčkou recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

100 g slanina
2 ks vejce
70 g máslo
2 lžíce máslo
1 ks žloutek
1 lžička voda
1 špetka pepř
1 lžička citronová šťáva
200 g zelený chřest

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si očistíme zelený chřest, tedy odkrojíme konce a lehce dočistíme škrabkou konce, které zůstaly. Jednotlivé výhonky obalíme plátky slaniny a pár minut opečeme na másle (nejlépe přepuštěném) na pánvi

  2. Mezitím si připravíme zrychlenou verzi holandské omáčky, která je hotová do půl minuty. Dáme si rozehřát máslo do rendlíku, mezitím si nachystáme do nádoby s ponorným mixérem čerstvý žloutek s citronovou šťávou a vodou, špetkou soli a pepře. Začneme mixovat a po troškách přilévat horké máslo, které by mělo mít 100 stupňů

  3. Chřest se slaninou a holandskou omáčkou servírujeme společně na talíři, případně ještě dochutíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!