Sladké trojúhelníky recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 2 ks vejce 120 g máslo 100 ml mléko 2 lžíce slunečnicový olej 1 špetka mletá skořice 6 ks toustový chléb 60 g cukr muskovado 4 lžíce zlatý sirup
Postup Sladké trojúhelníky
Postup přípravy receptu
-
Toustový chléb zbavíme kůrek
Vejce rozklepneme do mělké nádoby a důkladně je rozšleháme vidličkou s 6 lžícemi mléka a skořicí. Toastový chléb nakrájíme na trojúhelníky a necháme ho chvíli máčet v ochucených vejcích. Postupně tak namočíme všechny trojúhelníky chleba
Na pánvi rozehřejeme polovinu másla a oleje. Postupně na ní 2 minuty na každé straně opečeme dozlatova toastový chléb. Podle potřeby přidáváme máslo a olej. Nadbytečný tuk odsajeme na vrstvě papírových utěrek, opečený chléb udržujeme teplý
Na pánvi rozehřejeme zbývající máslo, přilijeme zbývající mléko a zlatý sirup a vmícháme cukr. Za stálého míchání přivedeme k varu. Horkou polevou přelijeme opečené trojúhelníky toastového chleba. Sladké trojúhelníky podáváme teplé
Zdroj: Rychle a snadno
, edice 100 nejlepších receptů