Sladkokyselé kuře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks cibule
1 ks mrkev
1 ks čerstvý zázvor
450 g kuřecí maso
2-3 ks jarní cibule
5 lžic arašídový olej
1 ks červená parika
omáčka
4 lžíce cukr
6 lžic kečup
8 lžic rýžový ocet
2 lžičky světlá sojová omáčka
marináda
1 špetka sůl
1 špetka mletý bílý pepř
1 lžíce sezamový olej
1 lžička rýžové víno
2 lžičky světlá sojová omáčka
podle potřeby
sezamový olej

Postup přípravy receptu

  1. Červenou papriku a mrkev nakrájíme na menší kousky. Cibuli a jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Česnek a zázvor nasekáme na malé kousky nebo česnek utřeme a zázvor nastrouháme. Kuřecí maso nakrájíme na kostky.

  2. Na marinádu v misce smícháme 2 lžičky světlé sojové omáčky, 1 lžičku rýžového vína, špetku soli, špetku mletého bílého pepře a trochu sezamového oleje. Kuřecí maso vložíme do marinády a dobře ho promícháme s marinádou a necháme 20 minut stát.

  3. Na omáčku v rendlíku ohřejeme 8 lžic rýžového octa, přidáme 4 lžíce cukru, 2 lžičky světlé sojové omáčky, 6 lžic kečupu a mícháme, dokud se cukr nerozpustí, potom omáčku odložíme.

  4. V předehřátém woku rozehřejeme 3 lžíce arašídového oleje, přidáme maso, opečeme ho dozlatova a lopatkou s otvory přeneseme do mísy. Wok vytřeme.

  5. Ve woku rozehřejeme zbývající olej, přidáme česnek a zázvor a opékáme je, dokud se nerozvoní. Přidáme červenou papriku, mrkev, cibuli a opékáme jí asi 2 minuty. Do woku vrátíme kuřecí maso a prohřejeme je 1 minutu. Do pokrmu vmícháme připravenou omáčku, sezamový olej a nakrájenou jarní cibulku.

  6. Sladkokyselé kuře podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!