Sladkokyselé kuře recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 ks cibule 1 ks mrkev 1 ks čerstvý zázvor 450 g kuřecí maso 2-3 ks jarní cibule 5 lžic arašídový olej 1 ks červená parika omáčka 4 lžíce cukr 6 lžic kečup 8 lžic rýžový ocet 2 lžičky světlá sojová omáčka marináda 1 špetka sůl 1 špetka mletý bílý pepř 1 lžíce sezamový olej 1 lžička rýžové víno 2 lžičky světlá sojová omáčka podle potřeby sezamový olej
Postup Sladkokyselé kuře recept
Postup přípravy receptu
-
Červenou papriku a mrkev nakrájíme na menší kousky. Cibuli a jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Česnek a zázvor nasekáme na malé kousky nebo česnek utřeme a zázvor nastrouháme. Kuřecí maso nakrájíme na kostky.
Na marinádu v misce smícháme 2 lžičky světlé sojové omáčky, 1 lžičku rýžového vína, špetku soli, špetku mletého bílého pepře a trochu sezamového oleje. Kuřecí maso vložíme do marinády a dobře ho promícháme s marinádou a necháme 20 minut stát.
Na omáčku v rendlíku ohřejeme 8 lžic rýžového octa, přidáme 4 lžíce cukru, 2 lžičky světlé sojové omáčky, 6 lžic kečupu a mícháme, dokud se cukr nerozpustí, potom omáčku odložíme.
V předehřátém woku rozehřejeme 3 lžíce arašídového oleje, přidáme maso, opečeme ho dozlatova a lopatkou s otvory přeneseme do mísy. Wok vytřeme.
Ve woku rozehřejeme zbývající olej, přidáme česnek a zázvor a opékáme je, dokud se nerozvoní. Přidáme červenou papriku, mrkev, cibuli a opékáme jí asi 2 minuty. Do woku vrátíme kuřecí maso a prohřejeme je 1 minutu. Do pokrmu vmícháme připravenou omáčku, sezamový olej a nakrájenou jarní cibulku.
Sladkokyselé kuře podáváme s rýží.