Slané hvězdičky z toastového chleba recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
100 g máslo
1 ks klobása
100 g párek
2 ks kyselá okurka
50 ml smetana ke šlehání
50 g plátkový uzený sýr
1 balíček světlý toustový chléb
1 balíček tmavý toustový chléb
podle chuti
sůl
Postup Slané hvězdičky z toastového chleba recept
Postup přípravy receptu
-
Párky nastrouháme na jemno. Já si je dávám předem tak na 15 minut do mrazáku, pak jde strouhání lépe. Klobásu a okurku nakrájíme na tenká kolečka, plátkový uzený sýr na malé čtverečky. Z toustového chleba vytvoříme hvězdičky pomocí vykrajovátka.
Na uzenářskou pěnu do změklého másla postupně metličkou zašleháme nastrouhanou uzeninu, osolíme a šleháme do pěny. Na závěr lehce vmícháme ušlehanou šlehačku.
Hvězdičky z tmavého toastového chleba namažeme pěnou, do středu položíme kolečko klobásy, kolečko okurky a kousek sýra. Vše přiklopíme hvězdičkou ze světlého toastového chleba a lehce přimáčkneme.
Hvězdičky chleba můžeme střídat, světlá dolů a tmavá nahoru. Nebo můžeme navrch přidat kousek zeleniny (kousek papriky, půlka cherry rajčátka), petrželku a vše spíchnout párátkem.
Slané hvězdičky z toastového chleba podáváme jako chuťovku k různým příležitostem.