Slané tvarohové knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
1 špetka sůl
1 ks vejce
2 lžičky strouhanka
160 g uzené maso
těstíčko
1 špetka sůl
2 ks vejce
50 g máslo
100 g strouhanka
50 g hrubá mouka
500 g měkký tvaroh
na potření
60 g máslo
na ozdobu
30 g tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso uvaříme a nakrájíme na malé kostky. Krátce pak osmažíme na oleji. Přidáme vejce, trochu strouhanky a osolíme.

  2. V misce si vymícháme máslo se žloutkem, přidáme tvaroh, mouku, polovinu strouhanky a osolíme. Ze dvou bílků si vyšleháme sníh, který pak vmícháme do máslové směsi. Těsto dobře vypracujeme.

  3. Z vypracovaného těsta uděláme válec, který pokrájíme na 16 dílů. Díly pak postupně formujeme na placky, které podle potřeby posypeme moukou. Placky naplníme masovou hmotou a zabalíme.

  4. Do osolené vařící vody pak házíme knedlíky a pomalu vaříme asi tak 8 minut.

  5. Po uvaření knedlíky scedíme, rozdělíme na talíře, polijeme roztopeným máslem a posypeme strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!