Slaný koláč s mletým masem a fazolemi recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks cibule
100 g gouda
3 lžíce masový vývar
1 plechovka červené fazole
mletý černý pepř
400 g mleté maso (směs)
1 balíček listové těsto (rozválený plát)
4 - 6 ks čerstvé chilli papričky
8-10 lžic ostrá chilli omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme náplň. Červené fazole slijeme a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme. Mleté maso orestujeme na oleji. Jakmile se mleté maso rozmělní na kousky, vmícháme cibuli, česnek a okapané fazole. Směs ochutíme solí, opepříme, podlijeme vývarem, chilli omáčkou a zvolna podusíme asi 5 minut. Náplň necháme vychladnout

  2. Koláčovou nebo dortovou formu potřeme olejem, vyložíme plátem listového těsta a necháme v chladu odpočinout. Sýr nastrouháme najemno

  3. Náplň přendáme do dortové formy vyložené těstem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova. Před dokončením koláč posypeme strouhaným sýrem, který necháme v troubě jen někoik minut rozpustit

  4. Slaný pikantní koláč s mletým masem a fazolemi rozdělíme na porce, ozdobíme čerstvou chilli papričkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!