Slaný koláč s mletým masem a fazolemi recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl 1 ks cibule 100 g gouda 3 lžíce masový vývar 1 plechovka červené fazole mletý černý pepř 400 g mleté maso (směs) 1 balíček listové těsto (rozválený plát) 4 - 6 ks čerstvé chilli papričky 8-10 lžic ostrá chilli omáčka
Postup Slaný koláč s mletým masem a fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme náplň. Červené fazole slijeme a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme. Mleté maso orestujeme na oleji. Jakmile se mleté maso rozmělní na kousky, vmícháme cibuli, česnek a okapané fazole. Směs ochutíme solí, opepříme, podlijeme vývarem, chilli omáčkou a zvolna podusíme asi 5 minut. Náplň necháme vychladnout
Koláčovou nebo dortovou formu potřeme olejem, vyložíme plátem listového těsta a necháme v chladu odpočinout. Sýr nastrouháme najemno
Náplň přendáme do dortové formy vyložené těstem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova. Před dokončením koláč posypeme strouhaným sýrem, který necháme v troubě jen někoik minut rozpustit
Slaný pikantní koláč s mletým masem a fazolemi rozdělíme na porce, ozdobíme čerstvou chilli papričkou a podáváme.