Slaný koláč z bramborového těsta recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 ks vejce
200 g šunka
5 ks rajčata
rajčata
1 ks cuketa
pórek
bazalka
1 hrst bylinky
2 lžíce olivový olej
200 g tvrdý sýr
450 g šťouchané brambory
170 g jemné ovesné vločky

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme šťouchané brambory s jemnými ovesnými vločkami, přidáme olivový olej a špetku soli. Z bramborové směsi vytvoříme rovnoměrný korpus do velké koláčové formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Korpus dáme vychladit do lednice

  2. Troubu rozehřejeme na 175 °C

  3. Do misky nakrájíme na kousky malou cuketu, menší rajčata, šunku a sýr, můžeme ještě vylepšit orestovanou slaninou, žampiony apod. Přidáme rozkvedlaná 4 vejce s bylinkami, případně oblíbeným kořením, zlehka zamícháme a přesuneme na připravený korpus

  4. Slaný koláč zarovnáme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova, poznáme také podle ztuhnutí vajíček. Koláč z bramborového těsta vytáhneme z trouby a necháme dojít

  5. Slaný koláč z bramborového těsta krájíme vychladlý, ozdobený například čerstvými rajčaty, bazalkou či nakrájeným pórkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!