Slaný koláč z listového těsta recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

vejce
olivový olej
2 ks zelená paprika
sušené oregano
sladký kečup
sušená bazalka
sušený česnek
150 g plátková šunka
1 balíček rozválené listové těsto
150 g kořeněný sýr (eidam, hermelín, tavený sýr)

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu slaného koláče použijeme zakoupené listové těsto rozválené na plát, které položíme na plech vymazaný olivovým olejem

  2. Zelenou papriku očistíme a nakrájíme na proužky. Šunku nakrájíme na delší nudličky a kořeněný sýr, který máme zrovna po ruce, nakrájíme na kostky. V tomto případě byl použit sýr taveného typu obalovaný v paprikovém koření

  3. Olivový olej (asi 2 - 3 lžíce) promícháme asi se lžičkou sušeného česneku a plát těsta potřeme. Zbytek odložíme na později. Posypeme sušenou bazalkou a poklademe proužky papriky, šunky a sýrem. Posypeme oreganem a přidáme pár lžiček sladkého kečupu

  4. Listový koláč dáme zapéct do silně vyhřáté trouby, dokud není zlatavý, těsně před koncem pečení jej ještě jednou po celé ploše zlehka potřeme ochuceným olivovým olejem

  5. Slaný koláč z listového těsta je takto trochu sušší, proto jej můžeme kromě olivového oleje potřít i rajským protlakem, kečupem, apod. Pro obměnu můžeme koláč po nakrájení zapéct s rozšlehaným vejcem - stačí v mikrovlnné troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!