Slaný rohlíkový nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 1 dl mléko 150 g uzenina 2 ks rohlík 50 g tvrdý sýr podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Slaný rohlíkový nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Uzeninu - kousky uzeného nebo slaniny, prostě to co jsme našli v lednici, nakrájíme na kousky. Rohlíky nakrájíme na kolečka a zalijeme mlékem, aby se rozmočily.
Než se rohlíky nasají, opražíme na pánvi cibuli. Když je cibule zlatavá, přidáme uzeninu. Do mísy s rohlíky přidáme vejce, směs z pánve a podle chuti můžeme přidat i nastrouhaný tvrdý sýr. Osolíme, okořeníme, promícháme a vlijeme do malého pekáče.
Rohlíkový nákyp pečeme v předehřáté troubě, dokud nezrůžoví.
Slaný rohlíkový nákyp chutná teplý i studený, ale můžeme podávat i jako přílohu třeba k rajčatové omáčce s vařeným hovězím místo knedlíků.