Slaný rohlíkový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 dl mléko
150 g uzenina
2 ks rohlík
50 g tvrdý sýr
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Uzeninu - kousky uzeného nebo slaniny, prostě to co jsme našli v lednici, nakrájíme na kousky. Rohlíky nakrájíme na kolečka a zalijeme mlékem, aby se rozmočily.

  2. Než se rohlíky nasají, opražíme na pánvi cibuli. Když je cibule zlatavá, přidáme uzeninu. Do mísy s rohlíky přidáme vejce, směs z pánve a podle chuti můžeme přidat i nastrouhaný tvrdý sýr. Osolíme, okořeníme, promícháme a vlijeme do malého pekáče.

  3. Rohlíkový nákyp pečeme v předehřáté troubě, dokud nezrůžoví.

  4. Slaný rohlíkový nákyp chutná teplý i studený, ale můžeme podávat i jako přílohu třeba k rajčatové omáčce s vařeným hovězím místo knedlíků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!