Slaný sýrový dort recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 stroužky česnek 5 ks vejce 1 lžička prášek do pečiva 5 lžic hladká mouka na ozdobu ředkvičky okurka 5 dkg vysočina 1 balíček nesolené arašídy krém 2 kelímky smetana ke šlehání 2 kelímky pomazánkové máslo 2 kelímky křenové pomazánkové máslo náplň 10 dkg plátkový sýr 10 dkg gothaj
Postup Slaný sýrový dort recept
Postup přípravy receptu
-
Na potravinovou folii rozložíme plátky sýrů a na ně položíme salám podle chuti. Smotáme a dáme to ledničky odpočinout.
Připravíme si korpus. Co jedno vajíčko, to jedna lžíce hladké mouky. Já na 2 korpusy použila 5 vajec. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky a mouku vyšleháme s kypřícím práškem do pečiva a utřeným česnekem. Ke žloutkové směsi přidáme 1/3 bílků a šleháme. Nebojte se, žloutková směs bude tuhá, ale po chvilce šlehání se krásně rozpustí. Pak ručně vymícháme zbytek sněhu. Pečeme v dortové formě. Pokud chcete 2 korpusy jako já, pak těsto rozdělíme a pečeme ve dvou dortových formách. Pečeme při 180 °C asi 15 - 20 minut.
Ušleháme šlehačku, přidáme pomazánkové máslo. Vyšleháme. Vychladlý korpus potřeme krémem, vložíme sýrovou roládu a znovu potřeme krémem. Položíme druhý korpus. Potřeme zbytkem krému a ozdobíme podle fantazie. Boky posypeme buráky, které jsme rozsekali.
Slaný sýrový dort necháme asi půlhodiny odpočinout a podáváme. Při rozkrojení nám roláda udělá krásný vzor.