Slaný závin s rýžovo-masovou náplní recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks vejce
150 g rýže
150 g mleté maso
1 svazeček jarní cibulka
1 špetka mletý kmín
1 hrst čerstvá petrželka
mletý černý pepř
2 lžíce chilli omáčka
3 balení listové těsto v plátu
hrubá mořská sůl
3 lžíce Italská omáčka sugo

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme a uvaříme ve větším množství osolené vody doměkka. Pak rýži scedíme, necháme okapat a vychladnout. Oloupaný česnek a očištěnou cibulku nakrájíme nadrobno

  2. Na horkém oleji opečeme za stálého míchání mleté maso. Maso musí být rozmělněné na kousky a opečené dorůžova. Potom k masu vmícháme česnek, cibulku a kmín. Vše ještě krátce orestujeme a jakmile cibulka zavadne, vmícháme rýži, italskou omáčku Sugo a chilli omáčku. Směs podle chuti osolíme, opepříme, promícháme, krátce orestujeme, přidáme nasekanou petrželku a necháme vychladnout

  3. Mezitím si rozložíme pláty listového těsta, rozšleháme vejce se solí, plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme asi na 190 °C

  4. Vychladlou masovou směs navršíme do středu těsta, které důkladně uzavřeme do závinu, potřeme vejcem, posypeme hrubou solí a pečeme v horké troubě dozlatova

  5. Vychladlý slaný závin s rýžovo-masovou náplní nakrájíme na plátky a podáváme při posezení s přáteli jako chuťovku k vínu nebo pivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!