Slaný závin s rýžovo-masovou náplní recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 3 - 4 stroužky česnek olej sůl 1 ks vejce 150 g rýže 150 g mleté maso 1 svazeček jarní cibulka 1 špetka mletý kmín 1 hrst čerstvá petrželka mletý černý pepř 2 lžíce chilli omáčka 3 balení listové těsto v plátu hrubá mořská sůl 3 lžíce Italská omáčka sugo
Postup Slaný závin s rýžovo-masovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Rýži propláchneme a uvaříme ve větším množství osolené vody doměkka. Pak rýži scedíme, necháme okapat a vychladnout. Oloupaný česnek a očištěnou cibulku nakrájíme nadrobno
Na horkém oleji opečeme za stálého míchání mleté maso. Maso musí být rozmělněné na kousky a opečené dorůžova. Potom k masu vmícháme česnek, cibulku a kmín. Vše ještě krátce orestujeme a jakmile cibulka zavadne, vmícháme rýži, italskou omáčku Sugo a chilli omáčku. Směs podle chuti osolíme, opepříme, promícháme, krátce orestujeme, přidáme nasekanou petrželku a necháme vychladnout
Mezitím si rozložíme pláty listového těsta, rozšleháme vejce se solí, plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme asi na 190 °C
Vychladlou masovou směs navršíme do středu těsta, které důkladně uzavřeme do závinu, potřeme vejcem, posypeme hrubou solí a pečeme v horké troubě dozlatova
Vychladlý slaný závin s rýžovo-masovou náplní nakrájíme na plátky a podáváme při posezení s přáteli jako chuťovku k vínu nebo pivu.