Slaný závin se zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
1 ks paprika
1 ks pórek
0 hrnků kečup
1 konzerva rajčatový protlak
15 dkg sýr
2 špetky kari koření
10 dkg anglická slanina
1 ks pikantní klobása
1 balíček kyselé zelí
těsto
1 ks listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Z listového těsta vyvalíme pláty. Kečup smícháme s rajským protlakem. Klobásu nakrájíme na čtvrtiny, sýr nastrouháme. Zeleninu očistíme a nakrájíme.

  2. Na pláty těsta rozetřeme kečup, přičemž kraje necháme nepotřené. Na kečup naskládáme slaninu nebo šunkový salám. Doprostřed plátu dáme kysané zelí a na něj postupně papriku, pórek, papriku a sýr. Vše posypeme kari kořením pro barvu. Stačí ho jen trochu. Kraje závinu potřeme rozšlehaným vejcem, kraje přetáhneme přes sebe nebo srolujeme. Slaný závin se zelím potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem nebo kmínem a upečeme dozlatova.

  3. Slaný závin se zelím necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat. Závin je výborný k vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!