Slávky po Bulharsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olivový olej 20 ks mořské slávky 3 l mořská voda 10 ks paprika "kozí rohy
Postup Slávky po Bulharsku recept
Postup přípravy receptu
-
Slávky sbíráme na útesech, nejlepší jsou v hloubce 2 - 3 m.
Na kombinovaný gril na dřevěné uhlí dáme kotlík s vodou, slávky nečistíme, řasy na nich dávají typické aroma. Vaříme, dokud se slávky neotevřou. Nedejte se odradit odérem při vaření ve vodě. Skvělá chuť po grilování překvapí.
Masitý obsah slávek vyjmeme a propláchneme sladkou! vodou. Poklademe na aluminiovou grilovací misku, mezi ně rozložíme celé papriky "kozí rohy" a vydatně zakapeme olejem.
Slávky jsou hotové, když papriky začínají mírně hnědnout.