Šlehačková bábovka 1 recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 3 ks vejce 2 lžíce kakao 1 balíček prášek do pečiva 250 g cukr moučka 1 špetka mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 250 g polohrubá mouka 250 ml smetana ke šlehání podle potřeby máslo na vymazání mouka na vysypání
Postup Šlehačková bábovka 1 recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce s moučkovým a vanilkovým cukrem ušleháme ručním mixérem do pěny. Do prosáté mouky zamícháme prášek do pečiva. Postupně přidáváme šlehačku a mouku do hmoty z vajec a cukru. Šleháme zhruba 15 minut.
Těsto na šlehačkovou bábovku rozdělíme na dvě části, větší část zůstane světlá a do menší části přidáme kakao se špetkou skořice.
Máslem vymažeme bábovkovou formu a vysypeme hrubou moukou. Střídavě klademe obě těsta do formy. Šlehačkovou bábovku pečeme v mírně předehřáté troubě asi 35 minut.
Upečenou šlehačkovou bábovku necháme vychladnout, vyklopíme a ocukrujeme nebo ozdobíme polevou.