Šlehačková kakaová roláda 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
2 lžíce kakao
1 špetka prášek do pečiva
4 lžíce cukr krupice
4 lžíce polohrubá mouka
náplň
smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Bílky s krupicovým cukrem vyšleháme. Pak přidáme žloutky. V misce smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva, dobře promícháme. Do vyšlehané směsi postupně vmícháme sypké ingredience a rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.

  2. Těsto na kakaovou roládu pečeme pouhých 7 minut na 200 °C. Teplou roládu zavineme a hlavně ještě teplou odloupneme od papíru.

  3. Vlažnou kakaovou roládu odmotáme, potřeme vyšlehanou šlehačkou, znovu zamotáme a dáme do lednice vychladit.

  4. Šlehačkovou kakaovou roládu podáváme nakrájenou na kolečka. Je dobrá ke kávičce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!