Šlehačková roláda s kakaem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 ks vejce
1 lžíce máslo
2 lžíce kakao
100 g cukr moučka
5 lžic polohrubá mouka
1 lžíce teplá voda
náplň
1-2 kelímky smetana ke šlehání
1 balíček ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 170 °C.

  2. Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Zašleháme kakao, teplou vodu a máslo. Pak vmícháme polohrubou mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce vpracujeme do těsta. Kakaové těsto nalijeme na připravený plech a pečeme 7 - 10 minut.

  3. Během pečení si ušleháme smetanu se ztužovačem.

  4. Upečený teplý korpus srolujeme do rolády a necháme vychladnout. Z vychladlé rolády opatrně odstraníme pečící papír a namažeme jej šlehačkou. Opět jej sbalíme do rolády.

  5. Šlehačkovou roládu necháme vychladnout a ztuhnout. Pak ji nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!