Slepice v zelenině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
- - olej
- - sůl
- - máslo
0.5 ks celer
0.5 ks citron
- - mouka hladká
1 ks mrkev
1 ks petržel
250 ml smetana kysaná
- - pepř mletý
1 ks slepice
1 sklenka víno bílé
1 kostka masox
- - bobkový list
- - nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Slepici naporcujeme, ochutíme solí a pepřem. Rozškvaříme slaninu, na které maso z obou stran opečeme dočervena. Do výpeku přidáme máslo, koření, kořenovou zeleninu pokrájenou na kostky, půlku citronu a všechno osmahneme. Zalijeme horkou vodou a vínem, přidáme kostku masoxu a porce slepice a dusíme pod pokličkou nebo v papiňáku doměkka. Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku. Vyjmeme citron a omáčku rozmixujeme dohladka. Potom ji vrátíme zpět a povaříme. Dochutíme solí a pepřem, můžeme přisladit, vložíme znovu maso, prohřejeme a podáváme s houskovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!