Penne s vařeným lososem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 lžíce máslo 2 lžíce máslo 150 ml mléko 1 ks citron 2 ks citron 450 g penne 4 plátky losos 60 g potočnice pepř 8 kuliček pepř 2 lžíce olivový olej 1/4 hrnku hladká mouka 1 hrnek suché bílé víno čerstvý estragon mořská sůl čerstvý kopr
Postup Penne s vařeným lososem
Postup přípravy receptu
-
Lososa dáme na velkou pánev s nepřilnavým povrchem, přidáme máslo, víno, špetku mořské soli, kuličky pepře, kopr, estragon a plátky citronu. Pánev přikryjeme, tekutinu přivedeme k varu a lososa 10 minut povaříme
Pomocí naběračky s otvory maso opatrně přeneseme na talíř. Zbylou tekutinu slijeme a uschováme. Z lososa stáhneme kůži a odstraníme větší kosti. Maso přikryjeme a udržujeme teplé
V mírně osolené vodě s I lžící oleje vaříme 12 minut perme (krátké trubičky). Scedíme je, vrátíme do hrnce a pokapeme zbývajícím olejem. Potom těstoviny rozdělíme na talíře, na ně upravíme lososa a udržujeme v teple
Z másla a mouky umícháme v rendlíku světlou jíšku (asi 2 minuty). Hotovou jíšku zředíme mlékem a 7 lžícemi uschované tekutiny. Přidáme citronovou šťávu a kůru a za stálého míchání vaříme 10 minut
Do omáčky vmícháme potočnice, sůl a pepř
Omáčku nalijeme na lososa a penne, obložíme plátky citronu a lístky potočnice a ihned podáváme
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny