Hráškový krém s krutony recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 - 2 ks brambory 1 ks cibule 1,2 l voda oregano 1 lžíce olivový olej 1 balíček mražený hrášek toastový chléb mletý černý pepř
Postup Hráškový krém s krutony
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, česnek taktéž a obojíme nakrájíme na velmi drobno. Cibuli osmahneme na oleji, přidáme česnek a hrášek. Za stálého míchání orestujeme
Větší brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a zalijeme vroucí vodou. Brambory vaříme téměř doměkka, poté přihodíme hrášek, který jsme orestovali na osmažené cibulce s česnekem. Osolíme a okořeníme. Vaříme dalších asi 5 minut
Polévku tyčovým mixérem rozmixujeme do hladkého krému, podle potřeby dochutíme
Toastový chléb nakrájíme na kostičky a na suché pánvi opečeme dozlatova
Hráškový krém rozlijeme do talířů či misek a podáváme společně s krutony v mističce, které si každý přidá podle libosti.