Hráškový krém s krutony recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 - 2 ks brambory
1 ks cibule
1,2 l voda
oregano
1 lžíce olivový olej
1 balíček mražený hrášek
toastový chléb
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, česnek taktéž a obojíme nakrájíme na velmi drobno. Cibuli osmahneme na oleji, přidáme česnek a hrášek. Za stálého míchání orestujeme

  2. Větší brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a zalijeme vroucí vodou. Brambory vaříme téměř doměkka, poté přihodíme hrášek, který jsme orestovali na osmažené cibulce s česnekem. Osolíme a okořeníme. Vaříme dalších asi 5 minut

  3. Polévku tyčovým mixérem rozmixujeme do hladkého krému, podle potřeby dochutíme

  4. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a na suché pánvi opečeme dozlatova

  5. Hráškový krém rozlijeme do talířů či misek a podáváme společně s krutony v mističce, které si každý přidá podle libosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!