Hráškový krém s krutonky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
15 g máslo
1 ks cibule
1 ks brambora
2 lžíce olivový olej
800 ml kuřecí vývar
400 g mražený hrášek
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na plátky. Brambor oloupeme a nakrájíme na kousky

  2. V hrnci se silným dnem rozehřejeme olej s máslem, přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Za občasného míchání smažíme 5 minut. Nakrájený brambor přidáme do hrnce, zamícháme a zalijeme vývarem. Povaříme asi 15 minut, dokud brambora nezměkne, poté vsypeme hrášek a vaříme další 3 minuty. Následně hrnec odstavíme z ohně a polévku rozmixujeme v hladký krém. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme krutony, nejlépe z rohlíku nebo housky

  3. Hráškový krém s krutonky ihned podáváme na stůl k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!