Hráškový krém s krutonky recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 15 g máslo 1 ks cibule 1 ks brambora 2 lžíce olivový olej 800 ml kuřecí vývar 400 g mražený hrášek mletý černý pepř
Postup Hráškový krém s krutonky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na plátky. Brambor oloupeme a nakrájíme na kousky
V hrnci se silným dnem rozehřejeme olej s máslem, přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Za občasného míchání smažíme 5 minut. Nakrájený brambor přidáme do hrnce, zamícháme a zalijeme vývarem. Povaříme asi 15 minut, dokud brambora nezměkne, poté vsypeme hrášek a vaříme další 3 minuty. Následně hrnec odstavíme z ohně a polévku rozmixujeme v hladký krém. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme krutony, nejlépe z rohlíku nebo housky
Hráškový krém s krutonky ihned podáváme na stůl k jídlu.