Slepičí polévka Ujházy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- hrášek sůl pažitka 1 ks rajče 50 g nudle 0.5 ks kapusta 0.5 ks slepice 2 ks žampiony 1 ks zelená paprika celý pepř 200 g hovězí maso 200 g kořenová zelenina mletá sladká paprika 200 g hovězí kosti
Postup Slepičí polévka Ujházy recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou slepici, hovězí kosti a maso vložíme do hrnce. Vše zalijeme vodou a vaříme téměř doměkka.
Pak přidáme veškerou očištěnou zeleninu vcelku, žampiony a koření. Vše uvaříme doměkka. Hotovou slepičí polévku přecedíme a z vývaru odstraníme přebytečný tuk. Hovězí maso oddělíme a podáváme zvlášť např. jako hlavní jídlo. Do vývaru vrátíme část uvařené na kousky nakrájené zeleniny a slepičího masa. Nakonec přidáme ve slané vodě uvařené nudle a nakrájenou pažitku.
Slepičí polévku Ujházy podáváme teplou.