Slezská sekaná recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- směs 2 ks vejce 3 lžíce strouhanka 1 dl mléko 1 ks pórek 300 g eidam 1 lžička podravka 1 lžička drcený kmín 500 g mleté vepřové maso
Postup Slezská sekaná recept
Postup přípravy receptu
-
Do větší mísy nastrouháme na velkých slzičkách sýr. Menší pórek nakrájíme na jemno.
K nastrouhanému sýru přidáme mleté maso, nakrájený pórek, vejce, lžičku podravky, mléko a strouhanku. Vše dobře prohněteme, aby se sekaná spojila. Ze směsi vytvarujeme bochánek. Je dobré nechat sekanou ztuhnout v chladničce, stačí hodinu.
Do pekáče nalijeme asi 1 cm vody, vložíme sekanou, trochu ji poprášíme drceným kmínem a upečeme. Během pečení kontrolujeme, zda sekaná nepotřebuje podlít vodou a asi po 20 minutách pečení celou sekanou přeléváme výpekem, aby byla sekaná šťavnatá.
Slezskou sekanou podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší a zeleninovou oblohou či salátem. Můžeme ji podávat i jen tak s chlebem. Sekaná chutná teplá i za studena.