Slovenské cukroví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
150 g cukr
250 g máslo
400 g hladká mouka
150 g mleté oříšky
na potření
marmeláda
poleva
čokoládová poleva
na ozdobu
barevná cukrová rýže

Postup přípravy receptu

  1. Z másla, cukru, mletých oříšků (mohou být i vlašské ořechy) a mouky vypracujeme hladké těsto.

  2. Z těsta vyválíme plát a tvořítkem vypichujeme různé tvary. Cukroví zvolna upečeme.

  3. Vychladlé kousky slovenského cukroví po dvou slepíme marmeládou, polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a různě přizdobíme.

  4. Z těsta na slovenské cukroví můžeme vypichovat i dortíčky a lepit různým krémem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!