Slovenské jarabice recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina 2 lžíce máslo 1 ks cibule 2 lžičky cukr krystal 4 kuličky nové koření 4 lžíce červené víno 600 g hovězí zadní 4 kuličky celý pepř 100 g kořenová zelenina 1 ks sterilovaná okurka podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby hladká mouka voda na podlití
Postup Slovenské jarabice recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí plátky ubrouskem utřeme a pořádně naklepeme. Osolíme, opepříme
a pevně smotáme na válečky. Slaninu si nakrájíme na nudličky a válečky prošpikujeme.
Očistíme mrkev, petržel, celer a nastrouháme nahrubo.
Na másle osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme zeleninu a masové válečky. Přidáme koření, pokrájenou kyselou okurku, mírně podlijeme vodou a dusíme. Měkké jarabice na chvíli vyndáme na talíř. Šťávu zaprášíme, vlijeme víno, přecedíme a zeleninu propasírujeme. Krystalový cukr opražíme na karamel, rozvaříme v trošce vody a přidáme do omáčky. Podle chuti dosolíme. Slovenské jarabice dáme zpět a už jen krátce prohřejeme.
Slovenské jarabice můžeme podávat třeba s rýží.