Slovenské jarabice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
2 lžíce máslo
1 ks cibule
2 lžičky cukr krystal
4 kuličky nové koření
4 lžíce červené víno
600 g hovězí zadní
4 kuličky celý pepř
100 g kořenová zelenina
1 ks sterilovaná okurka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
hladká mouka
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí plátky ubrouskem utřeme a pořádně naklepeme. Osolíme, opepříme

  2. a pevně smotáme na válečky. Slaninu si nakrájíme na nudličky a válečky prošpikujeme.

  3. Očistíme mrkev, petržel, celer a nastrouháme nahrubo.

  4. Na másle osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme zeleninu a masové válečky. Přidáme koření, pokrájenou kyselou okurku, mírně podlijeme vodou a dusíme. Měkké jarabice na chvíli vyndáme na talíř. Šťávu zaprášíme, vlijeme víno, přecedíme a zeleninu propasírujeme. Krystalový cukr opražíme na karamel, rozvaříme v trošce vody a přidáme do omáčky. Podle chuti dosolíme. Slovenské jarabice dáme zpět a už jen krátce prohřejeme.

  5. Slovenské jarabice můžeme podávat třeba s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!