Smažená jablka v nadýchaném těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks jablko
těstíčko
1 lžička cukr
1 špetka sůl
1 ks žloutek
2 ks bílek
150 g hladká mouka
světlé pivo
podle chuti
cukr moučka
mletá skořice
podle potřeby
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme těstíčko. Mouku, žloutek, cukr, sůl a trošku světlého piva rozšleháme, vznikne nám středně husté těstíčko, které necháme stát 30 minut na teplém místě. Těsně před použitím do něj lehce vmícháme sníh vyšlehaný z bílků.

  2. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme je na kolečka silná 1 cm.

  3. Jablková kolečka ponoříme do těstíčka a ihned je smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách.

  4. Zlatavá smažená jablka necháme okapat od přebytečného tuku na papírovém ubrousku a ještě horká je sypeme cukrem promíchaným s mletou skořicí.

  5. Smažená jablka v nadýchaném těstíčku podáváme jako sladkou chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!