Smažená jablka v rumovém těstíčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 1 lžička rum 125 ml mléko 250 g jablko 1 lžička cukr moučka 1 balíček mletá skořice 3 lžíce polohrubá mouka
Postup Smažená jablka v rumovém těstíčku recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme a jádřince vykrojíme. Jablka nakrájíme na silnější kolečka a posypeme skořicí.
V mléku rozmícháme vejce, rum, sůl a cukr. Přidáme mouku a metličkou ušleháme řidší těsto. V rumovém těstíčku jablka obalíme a ihned je vkládáme do rozpáleného oleje. Jablka v rumovém těstíčku smažíme dozlatova.
Smažená jablka v rumovém těstíčku podáváme ihned. Dobrá jsou ale i studená. Podle chuti je můžeme ocukrovat.