Smažená rýže s vepřovým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
300 g rýže
50 g houby
1 lžíce slunečnicový olej
6 ks jarní cibulka
50 g sterilovaná kukuřice
50 g sterilovaný hrášek
1 lžička jemně strouhaný zázvor
100 g mleté libové vepřové maso
podle chuti
sůl
2 lžíce sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu a houby očistíme, poté nakrájíme. Sterilovanou zeleninu scedíme.

  2. Ve woku rozehřejeme olej a vsypeme na něj nasekaný česnek, jarní cibulku, zázvor a maso.

  3. Za stálého míchání smažíme 5 minut. Přidáme houby, kukuřici, hrášek a 90 ml vody. Vaříme a mícháme, než se tekutina vypaří.

  4. Mezitím si uvaříme rýži tak, jak jsme zvyklí.

  5. Masovou směs nakonec promícháme ve woku s rýží a ochutíme sójovou omáčkou a solí. Promícháme a 2 minutky provaříme společně.

  6. Smaženou rýži s vepřovým masem ihned podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!