Smažené květákové nočky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej na smažení těsto sůl 2 ks vejce petrželka 400 g květák 2 lžíce hrubá mouka podle potřeby strouhanka
Postup Smažené květákové nočky recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
Měkký květák necháme okapat a po vychladnutí je nasekáme. Přidáme žloutky, sekanou petrželku, hrubou mouku a dle potřeby strouhanku. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků.
Lžící namočenou v horké vodě vykrajujeme ze směsi nočky a smažíme je v rozpáleném oleji dozlatova.
Smažené květákové nočky ihned podáváme. Hodí se jako samostatný vegetariánský pokrm i jako příloha k masu.