Smažené likérové pomeranče recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks pomeranč
rostlinné máslo na smažení
na obalení
1 ks vejce
1 lžička cukr moučka
2 lžíce hladká mouka
1 lžíce pomerančový likér
podle chuti
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče důkladně oloupeme a pokrájíme je na centimetrové kolečka. V menší míse důkladně rozkvedláme vejce, práškový a vanilkový cukr. Pomalu pak vmícháme pomerančový likér.

  2. Kolečka pomerančů nejdřív obalíme v mouce, pak v ochuceném vejci a z obou stran je po dvou minutách smažíme na rozehřátém rostlinném másle, které je vhodné pro tepelnou úpravu.

  3. Smažené likérové pomeranče podáváme teplé a nejlépe s čokoládovými sušenkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!