Smažené likérové pomeranče recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks pomeranč rostlinné máslo na smažení na obalení 1 ks vejce 1 lžička cukr moučka 2 lžíce hladká mouka 1 lžíce pomerančový likér podle chuti vanilkový cukr
Postup Smažené likérové pomeranče recept
Postup přípravy receptu
-
Pomeranče důkladně oloupeme a pokrájíme je na centimetrové kolečka. V menší míse důkladně rozkvedláme vejce, práškový a vanilkový cukr. Pomalu pak vmícháme pomerančový likér.
Kolečka pomerančů nejdřív obalíme v mouce, pak v ochuceném vejci a z obou stran je po dvou minutách smažíme na rozehřátém rostlinném másle, které je vhodné pro tepelnou úpravu.
Smažené likérové pomeranče podáváme teplé a nejlépe s čokoládovými sušenkami.