Smažené sýrové kedlubny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks kedlubna mletý bílý pepř olej na smažení příloha 1 lžíce olej 5 lžic mléko pažitka 1 svazek ředkvička 200 g měkký tvaroh na obalení 2 ks vejce strouhanka 2 lžíce parmazán hrubá mouka 2 lžíce sezamové semínko
Postup Smažené sýrové kedlubny recept
Postup přípravy receptu
-
Kedlubny očistíme, umyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm. V trošce osolené vody je dusíme 5 minut. Potom je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Plátky kedluben osolíme, opepříme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance, do které jsme vmíchali sýr a sezamová semínka. Na rozpáleném oleji smažíme sýrové kedlubny z obou stran dozlatova.
Připravíme si ochucený tvaroh. Ředkvičky očistíme. Třetinu nastrouháme na jemném struhadle, zbylé nakrájíme na kolečka. Tvaroh smícháme s mlékem, lžící oleje, strouhanými ředkvičkami, solí a bílým pepřem. Potom vmícháme zbylé ředkvičky a nasekanou pažitku.
Smažené sýrové kedlubny podáváme na listech salátu s ochuceným tvarohem a čerstvou zeleninou.