Smažené sýrové kedlubny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks kedlubna
mletý bílý pepř
olej na smažení
příloha
1 lžíce olej
5 lžic mléko
pažitka
1 svazek ředkvička
200 g měkký tvaroh
na obalení
2 ks vejce
strouhanka
2 lžíce parmazán
hrubá mouka
2 lžíce sezamové semínko

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny očistíme, umyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm. V trošce osolené vody je dusíme 5 minut. Potom je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  2. Plátky kedluben osolíme, opepříme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance, do které jsme vmíchali sýr a sezamová semínka. Na rozpáleném oleji smažíme sýrové kedlubny z obou stran dozlatova.

  3. Připravíme si ochucený tvaroh. Ředkvičky očistíme. Třetinu nastrouháme na jemném struhadle, zbylé nakrájíme na kolečka. Tvaroh smícháme s mlékem, lžící oleje, strouhanými ředkvičkami, solí a bílým pepřem. Potom vmícháme zbylé ředkvičky a nasekanou pažitku.

  4. Smažené sýrové kedlubny podáváme na listech salátu s ochuceným tvarohem a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!