Smažené tvarohové koblížky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 ks vejce
2 lžíce rum
1 balíček prášek do pečiva
1 lžička cukr moučka
200 g hladká mouka
250 g měkký tvaroh
na obalení
cukr moučka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme měkký tvaroh s vejci, přidáme rum, cukr, sůl a hladkou mouku s práškem do pečiva. Ze zpracovaného vláčného těsta, které necháme asi 10 minut odpočinout, nabíráme lžičkou malé kousky (koblížky).

  2. Koblížky ihned vhazujeme do rozpáleného oleje a pečeme po obou stranách dozlatova. Koblížky jsou velmi rychle usmažené - vyplaví se nahoru.

  3. Hotové tvarohové koblížky klademe na ubrousek, abychom je zbavili přebytečného oleje. Pak je obalujeme v moučkovém cukru.

  4. Smažené tvarohové koblížky před podáváním posypeme cukrem moučka, ne dříve, mohly by díky cukru rychleji ztvrdnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!