Smažené žampiony v těstíčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 konzerva sterilované žampiony těstíčko sůl 1 ks vejce 1 ks žloutek 0.2 l mléko 2 lžíce bílé víno sekaná petrželka 3 lžíce polohrubá mouka podle potřeby tuk na smažení
Postup Smažené žampiony v těstíčku recept
Postup přípravy receptu
-
V hlubší misce si připravíme těstíčko z mléka, vejce, žloutku, vína, soli, sekané petrželky a mouky. Těstíčko by mělo být husté jako na palačinky.
Žampiony slijeme a necháme okapat. V ubrousku je osušíme. Žampiony namáčíme v těstíčku a ihned je smažíme ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran. Žampiony v těstíčku smažíme dozlatova a odkládáme je na ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk.
Smažené žampiony v těstíčku podáváme s tatarkou, bramborovou kaší a se zelným salátem.