Smažený bramborák s uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6-8 stroužků česnek
1 ks vejce
1 kg brambory
2 dl mléko
200 g hladká mouka
100 g uzené maso
podle chuti
sůl
majoránka
kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Větší syrové brambory oloupeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Zalijeme horkým mlékem, aby brambory neztmavly, přidáme vejce, hladkou mouku, prolisovaný česnek, kmín, pepř, majoránku, sůl a dobře promícháme. Nakonec do těsta vmícháme na malé kostičky nakrájené uzené maso, můžeme použít o salám.

  2. Těsto lijeme naběračkou do rozpáleného tuku a tvarujeme do placiček. Velikost je čistě na nás, někdo má rád velké bramboráky, někdo zase menší.

  3. Smažené bramboráky s uzeným masem smažíme po obou stranách a teplé podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!