Smažený bramborák s uzeným masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6-8 stroužků česnek 1 ks vejce 1 kg brambory 2 dl mléko 200 g hladká mouka 100 g uzené maso podle chuti sůl majoránka kmín mletý černý pepř podle potřeby olej na smažení
Postup Smažený bramborák s uzeným masem recept
Postup přípravy receptu
-
Větší syrové brambory oloupeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Zalijeme horkým mlékem, aby brambory neztmavly, přidáme vejce, hladkou mouku, prolisovaný česnek, kmín, pepř, majoránku, sůl a dobře promícháme. Nakonec do těsta vmícháme na malé kostičky nakrájené uzené maso, můžeme použít o salám.
Těsto lijeme naběračkou do rozpáleného tuku a tvarujeme do placiček. Velikost je čistě na nás, někdo má rád velké bramboráky, někdo zase menší.
Smažené bramboráky s uzeným masem smažíme po obou stranách a teplé podáváme.