Smažený lates s limetkovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g máslo 250 ml smetana 4 ks filet latesa 3 ks větší limetka podle potřeby olej hladká mouka mléko nebo vývar podle chuti sůl
Postup Smažený lates s limetkovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Filety obalíme v mouce, stačí jen tenoučká vrstva. Osmažíme na pánvi, každou stranu smažíme cca 3 minuty (dozlatova).
V malém hrnci rozpálíme máslo, zaprášíme moukou, přidáme čerstvou šťávu vymačkanou z limetek nebo jiných citrusů (citron, pomeranč, grep) a zalijeme smetanou. Povaříme minimálně 5 minut. Podle chuti osolíme.
Smažený lates s limetkovou omáčkou dobře chutná s brambory na jakýkoliv způsob a zeleninovou oblohou.