Smažený pangassius s grilovanou zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- máslo bazalka kari oregano pepř hladká mouka koření na ryby 4 ks filé z pangassia podle chuti sůl příloha 300 g paprika 100 g cibule 300 g rajče omáčka 300 ml voda 1 ks masox 100 ml smetana na vaření
Postup Smažený pangassius s grilovanou zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
V prvé řadě si do misek připravíme nakrájenou zeleninu (rajče, paprika, cibule). Každou zvlášť - to proto, že nebudeme zeleninu grilovat dohromady, protože například rajče by se úplně rozvařilo. Takto připravenou zeleninu lehce osolíme a opepříme.
Nyní si připravíme omáčku na přelití naší rybičky. Ve vodě rozpustíme masox (množství dle chuti, aby nebyla omáčka příliš silná). Jakmile voda s masoxem vaří, přidáme smetanu na vaření a mícháme. Dále přidáme kari koření tak, aby nám omáčka pěkně zežloutla. Přidáme bazalku a oregano. Můžeme trochu zahustit moukou nebo solamylem, dle libosti. 2 minutky vaříme a můžeme odstavit.
Dále si připravíme naše rybičky - filety z pangasse posypeme z obou stran kořením na ryby a obalíme v hladké mouce. Můžeme také lehce opepřit. Na rozpálené pánvi rozpustíme tuk nebo máslo a vložíme připravené filety. Osmahneme z každé strany přibližně 5-7 minut při mírném plamenu. Poté filety z pánve vyndáme a vložíme do ní připravenou cibuli. Lehce ji osmahneme a jakmile začne dostávat zlatavou barvu, přidáme papriku. Tuto směs za stálého promíchávání grilujeme asi 3 minuty, pak přidáme i rajče. Jakmile se rajčátka trochu stáhnou, je zeleninová směs hotová.
Na talíř položíme filety z pangasse, přidáme zeleninu a zalijeme připravenou omáčkou. Podáváme s lehce osmahnutým (bez tuku) toustem.