Smažený pangassius s grilovanou zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

máslo
bazalka
kari
oregano
pepř
hladká mouka
koření na ryby
4 ks filé z pangassia
podle chuti
sůl
příloha
300 g paprika
100 g cibule
300 g rajče
omáčka
300 ml voda
1 ks masox
100 ml smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. V prvé řadě si do misek připravíme nakrájenou zeleninu (rajče, paprika, cibule). Každou zvlášť - to proto, že nebudeme zeleninu grilovat dohromady, protože například rajče by se úplně rozvařilo. Takto připravenou zeleninu lehce osolíme a opepříme.

  2. Nyní si připravíme omáčku na přelití naší rybičky. Ve vodě rozpustíme masox (množství dle chuti, aby nebyla omáčka příliš silná). Jakmile voda s masoxem vaří, přidáme smetanu na vaření a mícháme. Dále přidáme kari koření tak, aby nám omáčka pěkně zežloutla. Přidáme bazalku a oregano. Můžeme trochu zahustit moukou nebo solamylem, dle libosti. 2 minutky vaříme a můžeme odstavit.

  3. Dále si připravíme naše rybičky - filety z pangasse posypeme z obou stran kořením na ryby a obalíme v hladké mouce. Můžeme také lehce opepřit. Na rozpálené pánvi rozpustíme tuk nebo máslo a vložíme připravené filety. Osmahneme z každé strany přibližně 5-7 minut při mírném plamenu. Poté filety z pánve vyndáme a vložíme do ní připravenou cibuli. Lehce ji osmahneme a jakmile začne dostávat zlatavou barvu, přidáme papriku. Tuto směs za stálého promíchávání grilujeme asi 3 minuty, pak přidáme i rajče. Jakmile se rajčátka trochu stáhnou, je zeleninová směs hotová.

  4. Na talíř položíme filety z pangasse, přidáme zeleninu a zalijeme připravenou omáčkou. Podáváme s lehce osmahnutým (bez tuku) toustem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!