Smetanová omáčka k suššímu masu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 kelímky smetana ke šlehání
podle chuti
sůl
šunka
oregano
žampiony
tvrdý sýr
podle potřeby
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Základní omáčka je velmi jednoduchá, ale vyžaduje trochu trpělivosti. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Na pánvi na trošce tuku osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno. Na ni nalijeme 2 nebo i více smetan ke šlehání (podle počtu strávníků) a osolíme. A pak jen mícháme, dokud omáčka nezhoustne přibližně na hustotu majonézy.

  3. Během odpařování můžeme přidat podle chuti oregano, nakrájenou šunku, nastrouhaný tvrdý sýr nebo nivu (potom nesolíme), žampiony apod. Fantazii se meze nekladou.

  4. Smetanová omáčka k suššímu masu je vhodná k opečeným masovým plátkům, kde nemáme šťávu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!