Smetanová omáčka k suššímu masu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 2 kelímky smetana ke šlehání podle chuti sůl šunka oregano žampiony tvrdý sýr podle potřeby tuk na smažení
Postup Smetanová omáčka k suššímu masu recept
Postup přípravy receptu
-
Základní omáčka je velmi jednoduchá, ale vyžaduje trochu trpělivosti. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Na pánvi na trošce tuku osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno. Na ni nalijeme 2 nebo i více smetan ke šlehání (podle počtu strávníků) a osolíme. A pak jen mícháme, dokud omáčka nezhoustne přibližně na hustotu majonézy.
Během odpařování můžeme přidat podle chuti oregano, nakrájenou šunku, nastrouhaný tvrdý sýr nebo nivu (potom nesolíme), žampiony apod. Fantazii se meze nekladou.
Smetanová omáčka k suššímu masu je vhodná k opečeným masovým plátkům, kde nemáme šťávu.