Smetanová roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
5 ks vejce
100 g šunka
3 lžíce vegeta
100 g sýr
1 kelímek kysaná smetana
1 konzerva sterilovaná kukuřice
1 konzerva sterilovaný hrášek
2 ks sterilovaná okurka
1 kg mleté vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mleté maso s kysanou smetanou a vegetou. Vejce osolíme a na troše oleje si připravíme hustou smaženici.

  2. Na plech dáme fólii a maso prsty rozmačkáme až do krajů. Smaženici smícháme s nakrájenou okurkou a scezenou kukuřicí a hráškem. Připravenou směs dáme do středu plechu a obložíme plátky šunky a sýra. Pomocí fólie maso srolujeme, fólii odstraníme a maso přendáme na vymazaný plech.

  3. Smetanovou roládu pečeme přibližně hodinu v troubě vyhřáté na 180 °C.

  4. Při podávání, nakrájená na plátky, je smetanová roláda nejlépší s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!