Smetanová roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl 5 ks vejce 100 g šunka 3 lžíce vegeta 100 g sýr 1 kelímek kysaná smetana 1 konzerva sterilovaná kukuřice 1 konzerva sterilovaný hrášek 2 ks sterilovaná okurka 1 kg mleté vepřové maso
Postup Smetanová roláda recept
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme mleté maso s kysanou smetanou a vegetou. Vejce osolíme a na troše oleje si připravíme hustou smaženici.
Na plech dáme fólii a maso prsty rozmačkáme až do krajů. Smaženici smícháme s nakrájenou okurkou a scezenou kukuřicí a hráškem. Připravenou směs dáme do středu plechu a obložíme plátky šunky a sýra. Pomocí fólie maso srolujeme, fólii odstraníme a maso přendáme na vymazaný plech.
Smetanovou roládu pečeme přibližně hodinu v troubě vyhřáté na 180 °C.
Při podávání, nakrájená na plátky, je smetanová roláda nejlépší s bramborovou kaší.