Smetanová špenátová omáčka ala Dočík recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 ks vejce 1 ks cibule 1 lžíce vegeta 1 kelímek smetana ke šlehání 1 balení listový špenát 200 g moravské uzené podle potřeby olej jíška
Postup Smetanová špenátová omáčka ala Dočík recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, uzené maso nakrájíme na kostičky a opláchnutý špenát na kousky.
Cibuli zpěníme na oleji, přidáme nakrájené uzené maso a osmahneme. Dále přidáme listový špenát, rozklepneme vejce, osolíme a přidáme špetku vegety. Základ na špenátovou omáčku podlijeme vodou a povaříme. Potom obsah v hrnci zalijeme smetanou, opět povaříme a nakonec lehce zahustíme jíškou.
Smetanovou špenátovou omáčku ala Dočík podáváme s gnocchi, knedlíky nebo jinou přílohou podle chuti.