Smetanová špenátová omáčka ala Dočík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks vejce
1 ks cibule
1 lžíce vegeta
1 kelímek smetana ke šlehání
1 balení listový špenát
200 g moravské uzené
podle potřeby
olej
jíška

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, uzené maso nakrájíme na kostičky a opláchnutý špenát na kousky.

  2. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme nakrájené uzené maso a osmahneme. Dále přidáme listový špenát, rozklepneme vejce, osolíme a přidáme špetku vegety. Základ na špenátovou omáčku podlijeme vodou a povaříme. Potom obsah v hrnci zalijeme smetanou, opět povaříme a nakonec lehce zahustíme jíškou.

  3. Smetanovou špenátovou omáčku ala Dočík podáváme s gnocchi, knedlíky nebo jinou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!