Smetanové brambory s pancettou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 plátky máslo 10 ks brambory 1 ks cibule 8 lžic strouhaný parmazán 0,5 kelímků zakysaná smetana 1 kelímek smetana ke šlehání mletý černý pepř sušená bazalka 100 g pečené maso 12 plátků rolovaná pancetta
Postup Smetanové brambory s pancettou
Postup přípravy receptu
-
Pokud máte loňské brambory, použijte tyto. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli připravíme stejně. Pečené maso nakrájíme na kostičky. Použila jsem místo masa španělskou šunku jamon serrano, který mi zůstal. Ale každý ji doma nemá
Formu na biskupský chlebíček vymažeme olivovým olejem. Pak začneme vrstvit. Dno pokryjeme plátky brambor, posypeme cibulí, položíme plátky pancetty a posypeme parmazánem. Tak postupujeme do vyčerpání brambor. Během vrstvení dbáme na to, abychom každou vrstvu brambor osolili a opepřili. Vrchní brambory jen osolíme. Rukou vše opatrně upěchujeme. Smetany smícháme s bazalkou a zalijeme jí obsah formy
Troubu předehřejeme na 180 °C. Vložíme do ní brambory a pečeme asi 20 minut. Pak je přikryjeme a pečeme dalších 15 minut. Smetanové brambory s pancettou vyjmeme z trouby. Poslední vrstvu brambor poklademe máslem a posypeme zbylým parmazánem. Brambory vložíme zpět do trouby a dopečeme ještě asi 10 - 15 minut
Smetanové brambory s pancettou vyjmeme z trouby a ihned podáváme.