Smetanovo-čokoládový nákyp recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

3 ks žloutek
3 lžíce med
1 kelímek smetana ke šlehání
1 lžíce bramborový škrob
1 ks vanilkový lusk
1 kelímek smetana na vaření
máslo na vymazání
100 g kvalitní hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Obě smetany smícháme v ohnivzdorné misce a ve vodní lázni zahříváme asi 10 minut s vanilkovým luskem. Vanilkový lusk vyjmeme a v rozehřáté smetaně necháme za stálého míchání rozpustit hořkou čokoládu s vyšším obsahem kakaa. Sejmeme z tepla

  2. Žloutky rozšleháme s medem, dáme do vodní lázně a po částech všleháme smetanovo-čokoládovou směs. Přidáme bramborový škrob a šleháme do zhoustnutí

  3. Směs na smetanovo-čokoládový nákyp vlijeme do máslem vymazané formy a pečeme v troubě vyhřáté troubě na 180 °C asi 25 minut

  4. Smetanovo-čokoládový nákyp podáváme jako teplý dezert, ale je dobrý i zastudena. Recept je na 2 - 3 větší porce nebo na 4 menší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!