Smetanový buřtguláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks špekáček
250 ml smetana ke šlehání
4 ks brambory (střední)
podle chuti
vegeta
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky a brambory oloupeme. Brambory omyjeme, osušíme a spolu se špekáčky je nakrájíme na kostičky.

  2. Špekáčky a brambory smícháme. Okořeníme vegetou, pepřem, mletými paprikami a promícháme.

  3. Pekáček nebo zapékací misku vymažeme máslem, ale nemusíme. Vsypeme do něj připravené špekáčky s brambory, zalijeme je smetanou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme, dokud nejsou brambory měkké a smetana trochu odpařená.

  4. Hotový smetanový buřtguláš ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!