Sněhový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 120 g máslo 150 ml mléko 2 ks bílek 230 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 250 g hladká mouka 0.5 balíčku kypřící prášek 300 g červený rybíz podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Sněhový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo nakrájíme na malé kousky do hlubší mísy a necháme při pokojové teplotě změknout. Potom jej utřeme dohladka se 130g krupicového cukru a s vanilkovým cukrem. Do mísy rozklepneme vejce a nakonec po částech vmícháme hladkou mouku prosátou s kypřicím práškem do pečiva i mléko. Vypracujeme hladké těsto.
Rybíz stáhneme z hroznů pomocí vidličky. Kuličky dobře propláchneme a necháme v cedníku okapat. Připravené těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Povrch uhladíme a posypeme rybízem. Sněhový koláč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 20 minut.
Mezitím z bílků a zbylého cukru krupice (100g) ušleháme tuhý sníh, který navršíme na předpečený koláč ve formě. Teplotu trouby zvýšíme na 200 °C a koláč ještě 10 minut zprudka pečeme, až sněhová čepice zezlátne.
Sněhový koláč necháme vychladnout. Po vychladnutí sněhový koláč nakrájíme na výseče a ihned podáváme.