Sójové kousky v pikantní tvarohovo-rajčatové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
30 g cibule
25 g rajčatový protlak
30 g žlutá paprika
25 g sterilovaná kukuřice
pikantní kečup
mletý černý pepř
100 g nízkotučný tvaroh
35 g nízkotučný bílý jogurt
0,5 balíčků sójové kostky
mletá chilli paprika
25 g sterilované fazole v chilli omáčce

Postup přípravy receptu

  1. Sójové maso dáme vařit do osolené vroucí vody, ideálně s trochou mleté chilli papriky, a čekáme asi 15 minut, dokud se maso neuvaří

  2. Ve vhodné nádobě smícháme měkký nízkotučný tvaroh (0,5% tuku) s bílým nízkotučným jogurtem a rajčatovým protlakem. Cibuli a papriku nakrájíme na malé kousky a přisypeme do směsi. Do omáčky přidáme kukuřici a fazole. Směs dobře promícháme

  3. Omáčku dochutíme podle chuti pepřem a především mletou chilli paprikou, protože ta dodá omáčce tu správnou chuť, k tomu podporuje trávení. Omáčku ještě můžeme dochutit pikantním kečupem a máme omáčku hotovou. Jdeme se věnovat masu

  4. Pokud je sójové maso již uvařené, tak jej scedíme a vykapeme z něj přebytečnou vodu. Nyní ho nakrájíme na kousky a přisypeme do připravené omáčky. Pokud chceme jíst tento pokrm teplý (doporučuji), tak ho dáme asi na 45 sekund ohřát do mikrovlnné trouby na střední výkon

  5. Sójové kousky v pikantní tvarohovo-rajčatové omáčce se zeleninou servírujeme jako vydatnou večeři, nejlépe s cherry rajčaty a paprikou. Vhodnou přílohou je taktéž celozrnný chléb opečený v toastovači či různé druhy sucharů

  6. 1 porce podle uvedených ingrediencí průměrně obsahuje: 1420 kJ / 338,1 kcal, 42,4 g bílkovin, 28 g sacharidů, 10,4 g cukru, 2,6 g tuků a 16,2 g vlákniny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!