Špagety Bolognese recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 1 ks mrkev 400 g špagety 6 lžic olivový olej 1 sklenka červené víno 250 g mleté maso 1 řapík řapíkatý celer mletý černý pepř 1 plechovka konzervovaná rajčata
Postup Špagety Bolognese
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme nadrobno. Konzervovaná rajčata nakrájíme na kousky
V pánvi rozpálíme olivový olej a na něm osmahneme pokrájenou cibuli, mrkev a celer. Pak přidáme mleté maso a restujeme ještě několik minut. Dochutíme pepřem a solí. Zalijeme červeným vínem a dusíme, až se tekutina vyvaří. Nakonec vsypeme rajčata a na mírném ohni vaříme 30 minut. A potom už jenom vmícháme špagety uvařené podle návodu na balení
Špagety Bolognese podáváme jako hlavní chod.